Menenjit Tehlikesi: Erken Teşhis Hayati Öneme Sahip

Menenjit Tehlikesi ve Çocukların Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Güzel, beyin ve omuriliği çevreleyen zarların iltihaplanmasıyla ortaya çıkan menenjitin özellikle çocukluk çağında ciddi sağlık sorunlarına neden olduğunu belirtiyor. Menenjit vakalarının genellikle ilkbahar ve sonbaharda görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Güzel, özellikle bakteriyel menenjitin çok hızlı bir şekilde ölümcül hale gelebileceğine dikkat çekiyor. Ancak erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurguluyor.

Menenjitin nedenlerinin virüs, bakteri ve mantar kaynaklı mikroorganizmalar olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında vaka artışı yaşandığını söylüyor. Bakteriyel menenjitin diğer türlerine göre daha tehlikeli olduğunu aktaran Prof. Dr. Güzel, çocukluk çağındaki menenjit vakalarının toplu alanlarda hızla yayılabileceğine dikkat çekiyor.

Menenjit belirtileri ve Korunma Yöntemleri

Menenjitin en riskli nedeninin bakteriyel kaynaklı enfeksiyonlar olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, belirtiler konusunda bilgi veriyor. Bebeklerde ve daha büyük çocuklarda görülen farklı belirtiler hakkında bilgi veren Prof. Dr. Güzel, hastalığın ciddiye alınması gerektiğini vurguluyor.

Ortak kullanım eşyalarının bulaş açısından tehlikeli olduğunu belirten Prof. Dr. Güzel, çocukların el hijyenine dikkat etmesi gerektiğini söylüyor. Ayrıca, hastalığın yayılmasını engellemek için hasta bireylerin maske takması ve temasın kısıtlanması gerektiğini belirtiyor. Aşılamann menenjitin en etkili korunma yöntemi olduğunu vurguluyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık

Related Posts

Yapay zekayı seven depresyona girmiyor

İnsanların yapay zekayla ilişki düzeyinin incelendiği bir araştırmaya göre; bu yeni dijital aracı ne kadar benimsediğimiz ruh halimize ışık tutuyor. Yapay zekayı benimseyen ve onu işlerinde kullananların depresyon gibi ruhsal rahatsızlıkları yaşama ihtimali azalıyor.

Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği değişti… Şubeler yeniden yapılandırıldı

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) Millî Eğitim Müdürlükleri Yönetmeliği’nde yapılan değişiklik sonrası; ‘Bilgi İşlem ve Eğitim Teknolojileri’ birimi ‘Yenilik ve eğitim teknolojileri’, ‘Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme’ birimi ‘Mesleki Gelişim’, ‘İnsan Kaynakları Yönetimi’ birimi ‘Personel şubesi’ olarak değiştirildi. Denklik ve belge doğrulama ile Bütçe ve tahakkuk olmak üzere yeni şubeler oluşturuldu.

Sivas’ta Çocuk Nüfusu 2024’te Düşüş Gösterdi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2024 yılına ilişkin “İstatistiklerle Çocuk” çalışmasının sonuçlarını yayımladı. Verilere göre Sivas’ta 2023 yılında 151 bin 173 olan çocuk nüfus sayısı 2024’te 145 bin 613’e geriledi. 2024 yılı Adrese Dayalı Nüfus …

Hayrullah Kefoğlu mezunu öğrenciler öğretmenleri için eylemde!

Öğretmenlerine sahip çıkan liselilerden boykot, Bakanlığa net mesaj: Bu atamaları kabul etmiyoruz!

Harvard Üniversitesi, Trump Yönetimine Dava Açtı

HARVARD Üniversitesi, federal fonları durduran Trump yönetimine dava açtığını duyurdu. Harvard Üniversitesi, ABD Başkanı Donald Trump’ın fonları dondurma kararına karşı dün Boston’daki federal mahkemede dava açtı. Konuyla ilgili açıklamayı …

Türkiye Yeşilay Cemiyeti’nden 23 Nisan Şenliği: Çocuklar Eğlendi ve Öğrendi

Türkiye Yeşilay Cemiyeti tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinleri kapsamında düzenlenen etkinlik çocuklar tarafından yoğun ilgi gördü. Sigara, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele eden Türkiye Yeşilay Cemiyeti, 23 Nisan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir