Kapıdan içeri sokan yandı! Alerji coşturan çiçek de var, nefesi anında tıkıyor

Alerjik Bireyler İçin Ev Bitkileri Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Evlerdeki iç mekan bitkileri, sadece estetik güzellikleriyle değil hoş kokularıyla da rahatlatıcı bir etki yaratır. Ancak alerjik reaksiyonları olan kişiler için bazı bitkiler sorun yaratabilir. Sporlar, polenler, toz ve diğer partiküller hassas bünyeler üzerinde olumsuz etkilere neden olabilir. İşte evinizde bulundurmanız gerekmeyen bazı bitkiler.

Özellikle alerji mevsimlerinde, dışarıdaki polenlerin yanı sıra ev bitkilerinin yaydığı alerjenler de semptomları artırabilir. Bazı bitkiler çiçeklenme sırasında polen saçar veya yapraklarında toz biriktirir. Bu durum hapşırma, burun tıkanıklığı ve hatta astım krizlerine yol açabilir.

Eğrelti otları, iç mekanlara tropikal bir hava katar ancak spor üretir ve solunum yollarını tahriş edebilir. Alerjik reaksiyonları olanlar için eğrelti otları hapşırma, burun tıkanıklığı gibi belirtileri tetikleyebilir.

Afrika menekşeleri, çiçeklenme sırasında polen yayarak alerjik belirtilere sebep olabilir. Yapraklarındaki ince tüyler alerjenleri havaya taşır. Aynı şekilde kauçuk ağaçları da toz ve alerjenler içerebilir.

Ağlayan incir, zarif görünümüyle iç mekanlara şıklık katar ancak toz tutma özelliği nedeniyle alerjenleri havaya karıştırabilir. Genel olarak, çiçek açan bitkiler alerjik reaksiyonları tetikleyebilir. Alerji riskini en aza indirmek için polen üretmeyen ve toz tutma eğilimi az olan bitkiler tercih edilebilir.

Evde bulundurulan bitkileri nemli bir bezle silerek toz birikimini önleyebilirsiniz. Ayrıca alerjik reaksiyonları olanlar için yatak odasını alerjenlerden uzak tutmak önemlidir. Alerji riskini azaltmak için polen üretmeyen bitkiler tercih edilebilir.

Related Posts

Araştırma ortaya koydu: Covid-19 aşısı kalp krizini artırdı mı?

Covid-19 aşısı olanlarda kalp hastalıklarının arttığına yönelik söylentilerin bilimsel bir veriye dayanmadığı belirlendi. İngiltere’de, 46 milyon kişinin verilerini inceleyen bir çalışmada Covid-19 aşısı olan kesimde hem kalp hem de damar hastalıklarına bağlı ölümlerin daha az olduğu ortaya koyuldu.

Dişlerinizi fırçalarken gördüğünüz kırmızılık, haftalarınızı mahvedebilir

Dişlerinizi fırçalarken fırça kıllarında ya da lavaboda beliren hafif bir kırmızılık, çoğu zaman önemsenmeden geçiliyor. Ancak uzmanlar, bu küçük belirtinin ağız sağlığı açısından ciddi bir tehlikenin habercisi olabileceği konusunda uyarıyor.

Yeterince dinlenemiyorsanız bu 3 yöntem sizi kısa sürede toparlayabilir

Günümüzün yoğun temposunda birçok kişi, yeterince uyusa bile kendini dinlenmiş hissetmiyor. Sürekli yorgunluk, düşük enerji ve odaklanma problemleri hayat kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. Uzmanlara göre, doğru yöntemlerle vücudu ve zihni kısa sürede toparlamak mümkün.

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi

Türk Toraks Derneği’nin 28. Yıllık Kongresi’nde ‘Çevresel Kirlilik’ , ‘Göçler’ , ‘Küresel Isınma’ masaya yatırılacak

Uyurken vücudunuzu yıpratan alışkanlık: Siz hangi pozisyonda yatıyorsunuz?

Her gece farkında olmadan yaptığınız bu alışkanlık sağlığınızı tehdit ediyor olabilir. Özellikle apne ve reflü hastaları tetikliyor. Prof. Dr. Sinem İliaz, en riskli yatış şeklini açıkladı.

‘Yetişkinlerde gıda alerjisi tedavi edilebilir’

Yeni yayınlanan bir bilimsel çalışma yetişkinlerde gıda alerjilerinin tedavi edilebileceğini öne sürdü. Direnci yükseltmek için gıdalar yoluyla düşükten yükseğe doğru çıkan miktarlarda alerjeni tüketmek yoluyla tedaviyi amaçlayan çalışma şimdiden umut vaat ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir