Bakan Kacır: 2030’a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağız

Türkiye’nin Mobilite Geleceğine Işık Tutacak Zirve Başladı

Kocaeli’de düzenlenen ‘İklim ve Ekonomi Sürdürülebilir Mobilite Araç ve Teknolojileri Zirvesi,’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır’ın katılımıyla başladı. Bakan Kacır’ın yanı sıra Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Bilişim Vadisi Genel Müdürü Erkam Tüzgen, TSE Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Sami Şahin, Togg CEO’su Gürcan Karakaş ve birçok davetli zirveye katıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, yaptığı konuşmada, dünya genelinde elektrikli araçlara talebin arttığını belirterek, “Geçen yıl 17 milyon elektrikli araç satıldı ve küresel otomotiv pazarındaki payları yüzde 20’ye ulaştı. Tüketici tercihleri hızla değişiyor ve ülkemizde hibrit araçlar yükselişte. Ülkemiz, mobilite sektörünün dönüşümünde öncü konumda” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye’nin Çağrısı: Yatırım Yapın!’

Bakan Kacır, otomotiv sektörüne yönelik yatırım çağrısında bulunarak, “HIT-30 programı kapsamında otomotiv sektörüne yönelik teşvikler sunuyoruz. Ülkemiz, yatırımcılara birçok imkan sunuyor ve yerli üretimi destekliyor. Elektrikli ve hibrit araç üretimine yönelik yapılan yatırımlar sektörde büyük bir ivme oluşturdu” dedi.

‘Türkiye, Elektrikli Araç Üretiminde Öncü’

Bakan Kacır, Türkiye’nin elektrikli araç üretiminde ilerlediğini belirterek, “Manisa’da yıllık 150 bin elektrikli araç kapasiteli üretim tesisi kuruldu ve başka bir marka için Samsun’da yıllık 200 bin araç üretilecek. Ülkemiz, yüksek teknolojiye dayalı bir üretim kapasitesine sahip ve yerli üretimi destekliyor. 2030’a kadar elektrikli araç pazar payını artıracak ve üretim kapasitesini 1 milyona çıkaracak” şeklinde konuştu.

‘Yerli Yüksek Hızlı Trenler Yolda!’

Bakan Kacır, atılımlarının otomotiv sektörüyle sınırlı olmadığını vurgulayarak, “Ülkemiz, raylı ulaşım sistemlerinde yerli ve milli yüksek hızlı tren geliştirip ihraç edebilecek kapasiteye sahip. Yerli elektrikli tren seti üretimi başladı ve hedefimiz, yerli yüksek hızlı trenleri geleceğe taşımak” dedi.

‘Geleceğe Hazırız!’

Bakan Kacır, Türkiye’nin geleceğe yönelik projelere ev sahibi olmaya hazır olduğunu belirterek, “Mobilitenin geleceğini şekillendirecek projelere destek olmaya devam edeceğiz. Yerli ve yabancı yatırımcılara kapımız açık ve vizyoner projeleri desteklemeye devam edeceğiz. Türkiye, mobilite sektöründe büyümeye ve geleceğe yön vermeye devam edecek” dedi.

Related Posts

Bir ilde daha taksi ve dolmuşa zam geldi

Zam furyası devam ediyor. Yozgat’ta şehir içi dolmuş ücretleri öğrenci 15 liradan 20 liraya, kent kartlı biniş 20 liradan 25 liraya, kredi kartlı biniş 25 liradan 32 liraya yükseltildi. Öğrenciler bir saat içerisinde, vatandaş ise 30 dakika içerisinde ücretsiz aktarma yapabilecek.

Rusya’nın en büyük bankası 10,5 milyar dolar kar elde etti

Sberbank’ın net karı yılın ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,5 artarak 826,6 milyar rubleye (yaklaşık 10,5 milyar dolar) çıktı.

Borsa günün ilk yarısında yükseldi (9 Temmuz 2025)

Günün ilk yarısında yükseliş eğiliminde hareket eden BIST 100 endeksi, saat 13.00 itibarıyla önceki kapanışa göre 76,51 puan ve yüzde 0,77 artışla 10.074,71 puana yükseldi. Toplam işlem hacmi 40,4 milyar lira oldu. Bankacılık endeksi yüzde 0,5 …

Vergi borcu olanlar dikkat! 50 binden 250 bine çıkarıldı!

Vergi borçlarının taksitlendirilmesinde teminatsız tecil yapılabilecek tutar 50 bin TL’den 250 bin liraya çıkarıldı. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan edinilen bilgilere göre, vergi ve …

Borsa güne yükselişle başladı

Borsa güne yükselişle başladı

İşlenmiş altın ithalatına yeni kurallar geldi

Hükümet, işlenmiş altın ve diğer kıymetli madenlerin ithalatında ödeme şekillerine sınırlama getirdi. 2026 sonuna kadar işlenmiş altın sadece belirli yöntemlerle yurda girebilecek. Bu uygulamada ise amaç ülkeden döviz çıkışını kontrol altına almak.