ChatGPT’nin yeni modelleri, oluşturulan metne filigran ekliyor

OpenAI’nin ChatGPT’si Metinlere Filigran Ekliyor!

Yapay zeka lideri OpenAI’nin popüler sohbet robotu ChatGPT’nin yeni sürümleri, ürettikleri metinlere benzersiz bir filigran eklediği ortaya çıktı.

Rumi Technologies araştırma ekibi, bu filigranların özellikle ChatGPT’nin makale gibi daha uzun metinler oluşturduğu zaman ortaya çıktığını keşfetti.

Bu filigran işlemi, Dar Kesintisiz Boşluk (NNBSP) gibi özel Unicode karakterleri içeren fakat normal boşluklardan ayırt edilebilen karakterler kullanılarak gerçekleştiriliyor. Bu karakterler, üretilen metnin yapay zeka tarafından oluşturulduğunu gösteren gizli bir işaret bırakıyor.

GİZLİ KARAKTERLERİ NASIL BULUNUR

Araştırmacılar, GPT-4o gibi eski ChatGPT modellerinde bu tür filigranların bulunmadığını belirtiyorlar.

Kullanıcılar, bu gizli karakterleri çeşitli çevrimiçi araçlar veya Sublime Text gibi gelişmiş metin düzenleyiciler kullanarak tespit edebilirler.

Bu özel karakterlerin metin içinde belirli bir düzen izlediği ve rastgele dağılmadığı gözlemlendi.

Bu durum, filigran işleminin OpenAI geliştiricileri tarafından bilinçli olarak gerçekleştirildiğini düşündürüyor.

Bu gelişme, OpenAI’nin yapay zeka tarafından üretilen görsellere filigran eklemeyi test etmeye başlamasından hemen sonra geldi.

FİLİGRANIN AMACI NEDİR

Metinlere eklenen filigranın ana amacı, içeriğin yapay zeka tarafından mı yoksa insan tarafından mı üretildiğini belirlemeye yardımcı olmaktır.

Ancak, bu yöntemin bazı kısıtlamaları vardır; kullanıcılar var olan filigranları öğrendikten sonra bunları kolayca kaldırabilirler.

Bir bul ve değiştir işlemiyle, metindeki özel Unicode karakterleri standart karakterlerle değiştirmek mümkündür.

Bu durum, özellikle ChatGPT’nin 31 Mayıs’a kadar öğrenciler için ücretsiz olduğu ve final projeleri ile ödevlerin yoğunlaştığı bu dönemde önem kazanmaktadır.

Related Posts

TEKNOFEST KKTC yarın başlıyor!

Türkiye’nin Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bu sene ilk kez Kıbrıs’ta düzenlenecek. TEKNOFEST KKTC, 1 Mayıs’ta kapılarını açacak ve 4 Mayıs’ta sona erecek. KKTC Eski Ercan Havalimanı’nda düzenlenen festivale dileyen herkes …

Elon Musk: “Grok 3.5 teknik sorulara doğru yanıt verebilen ilk yapay zeka modeli olacak”

Elon Musk, sosyal medya platformu X’te yaptığı açıklamada, xAI’nin Grok’unun yeni bir güncelleme alacağını açıkladı. Hala beta aşamasında olan Grok 3.5’e gelecek güncellemeye SuperGrok aboneleri önümüzdeki haftadan itibaren erken bakış atma …

Sony, çip birimini ayrı bir şirket haline getirebilir

Bloomberg’in haberine göre, Sony yarı iletken bölümü olan Sony Semiconductor Solutions’ı ana şirketten ayırarak ayrı bir birim haline getirmeyi planlıyor. Konuya yakın kaynaklara göre, Japon şirket çip işinin büyük kısmını hissedarlara dağıtmayı …

Microsoft, Windows 11 ayarlarını Denetim Masası’ndan Ayarlar uygulamasına taşımaya devam ediyor

Windows 11’de bazı ayarların yeri değişmeye devam ediyor: Microsoft’un Denetim Masası’nda yer alan ayarları Ayarlar uygulamasına taşıma çabasında bir önemli adım daha atıldı.

Meta’nın yapay zekaları çocuklarla cinsel sohbetler yapıyor

Teknoloji devi Meta, yapay zeka destekli sohbet botlarının reşit olmayan kullanıcılarla uygunsuz ve cinsel içerikli diyaloglar kurduğu iddiasıyla gündemde. Wall Street Journal’ın (WSJ) yaptığı kapsamlı bir araştırmaya göre, Meta’nın resmi yapay …

Zehre rağmen hayatta kalıyorlar… Tahtakurularında tehlikeli mutasyon

İnsanların kimyasal savaşına karşı dayanıklılık geliştiren bir mutasyon, en istenmeyen yerlerden birinde, yaygın tahtakurusu genomunda keşfedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir